NEO uitgelegd

, , Comments Off on NEO uitgelegd

NEO is een blockchain en digitale valuta welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, gevestigd in Shanghai. De cryptocurrency draagt de naam NEO sinds 24 juli 2017: voor die tijd stond het bekend onder de naam AntShares (ANS).

Een van de bijzondere kenmerken van de NEO blockchain is de ondersteuning voor zogeheten smart contracts, ofwel slimme contracten. Deze zogenaamde smart contracts – in het geval van de NEO blockchain genaamd NeoContracts – maken het mogelijk om toepassingen op de NEO blockchain te programmeren volgens bepaalde logica, zodat processen en transacties geautomiseerd kunnen worden. Deze techniek zien we ook terug in Ethereum (ETH), vandaar dat regelmatig naar NEO gerefereerd wordt als “het Ethereum van China”.

Ontmoet NEO: het Ethereum van China 

Het feit dat NEO in- en door China is ontwikkeld brengt aanzienlijke voordelen met zich mee voor de cryptovaluta. Azië is een gigantische markt waar westerse bedrijven vaak moeite hebben om succes te behalen. Lokale bedrijven lukt dat echter wel, waarschijnlijk omdat zij de markt beter kennen en op meer steun kunnen rekenen van de lokale bevolking. 

Terwijl Westerse bedrijven zoals Walmart, Facebook, Uber en zelfs Google moeilijk van de grond komen in China, zijn Chinese bedrijven zoals Huawei, Alibaba, Baidu en ICBC inmiddels een van de grootste bedrijven ter wereld. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-neo