Audipratik
Image default
Business / Food and Related Products

Kernthermometer

Een kernthermometer wordt veelvuldig in de horeca gebruikt om handmatige registraties uit te voeren. De kernthermometer ondersteunt om meer controle te hebben over het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren van maaltijden. De aangescherpte regels van uw hygiënecode verplichten u om voor het gehele proces over een sluitende registratie te beschikken. Voldoet u aan de hygiënecode voldoet u ook automatisch aan de richtlijnen van onder meer HACCP.

Kernthermometer voor de horeca

Zoekt u een kernthermometer die multifunctioneel inzetbaar is dan is de TLC730 van Ebro een goede optie. De kernthermometer beschikt over een dubbel functie. De thermometer beschikt over een infrarood optiek en een insteekvoeler. De dubbele functie maakt het eenvoudig om te voldoen aan uw hygiënecode, waarin de eisen staan beschreven voor productieproces, opslag, in- en verkoop, ontvangst en transport van levensmiddelen. Met de infraroodoptiek zijn snelle en destructieve metingen uit te voeren bij o.a. ingangscontroles, ladingen, koelingen en vitrines. De insteekvoeler maakt het mogelijk om eenvoudige insteek- en/of dompelmetingen uit te voeren.

Kernthermometer voor het bereiden van maaltijden

Wanneer u speciaal zoekt naar een kernthermometer voor het bereiden van maaltijden is de TFX410 van Ebro een uiterst geschikt meetinstrument. De beste kernthermometer op de markt, speciaal ontwikkelt voor de professional! De kernthermometer heeft een hoge mate van nauwkeurigheid, heeft een groot meetbereik en zowel de voelerkabel als de handvat zijn hittebestendig. Het gebruiksgemak en de diversiteit van inzetbaarheid maakt de TFX410 uiterst geschikt voor gebruik in grootkeukens.

Kernthermometer kalibreren

Volgens de richtlijnen van HACCP is het verplicht om de kernthermometer jaarlijks te laten kalibreren. U dient te kunt garanderen dat de producten die geleverd worden veilig zijn voor de consument. Veilig voor consumptie. Het is daarom essentieel dat de kernthermometer juist blijft meten. Ook gedurende veeleisende omstandigheden. 

Het is mogelijk om op twee temperaturen de kernthermometer te laten kalibreren. Rond het vriespunt van 0°C en rond het kookpunt van 100°C. Dit is zelfstandig uit te voeren. Wenselijk is echter dit te laten doen door een bedrijf met gespecialiseerde mensen die de thermometer ook kan voorzien van een kalibratiecertificaat. Daarmee kunt u aantonen dat uw thermometer voldoet aan de richtlijnen van het verplichte voedselveiligheidsysteem HACCP.

Wilt u uw thermometer kalibreren bij een externe partij? Dan bieden wij een unieke kalibratieservice. Wij helpen u de jaarlijkse controle te herinneren met onze kalibratie oproepservice. Vergeten is dus niet mogelijk. Met een gele koker kunt u uw meetinstrument naar ons servicecenter sturen.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx

Related Posts

Brix refractometer

Voor de beste horeca apparatuur kunt u terecht bij groothandel Heuvel Horeca!

Het beste bedrijf als het gaat om kartonnen dozen