Audipratik
Image default
Home and Garden

Inspiratie voor jouw nieuwe slaapkamer

Ben je net verhuist of wil je de slaapkamer veranderen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Veel slaapkamers zijn tegenwoordig hetzelfde of zijn erg saai. In deze blog geven we je inspiratie voor jouw nieuwe slaapkamer. Dit wordt gedaan door de onderdelen in de slaapkamer te bespreken en wat daar voor mogelijkheden voor zijn.

Het bed

Natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een slaapkamer. Een bed zorgt voor een goede nachtrust. Dus ga ook niet besparen op een goed matras. Een matras daar doe je lang mee en is belangrijk voor je gezondheid. Er zijn verschillende bedden te krijgen, zo kan je een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of een twijfelaar bijvoorbeeld krijgen. Dit ligt natuurlijk ook aan de grootte van je slaapkamer. Een te volle slaapkamer waar je je kont niet kan keren is niet mooi, maar een slaapkamer zonder iets erin helpt ook niet voor de uitstraling. Ook is het belangrijk om naar het bed frame en de bedbodem te kijken. Voor de bedbodem geld dat het goed moet zijn voor het matras. Zo wordt vaak aangeraden om een lattenbodem of een boxspring te nemen. De uitstarling zit vooral in het bed frame en het dekbed wat je gebruikt. Een bed op zichzelf mag best saai zijn, maar door leuk beddengoed breng je sfeer. Dit kan je doen door rustige kleuren te kiezen, maar je kan ook dekbed kiezen met patronen, dieren of andere bedrukking.

De muren

Mensen schilderen hun muren vaak wit, en dat is in veel gevallen toch kil of saai. Daarom wordt altijd aangeraden om minimaal 1 muur een andere kleur te maken. Dit hoeft natuurlijk niet fel geel of rood te zijn. Er zijn hele mooie zachte kleuren die ook warmte kunnen geven aan de slaapkamer. Vaak is het mooi om de muur waar het hoofd van het bed aan zit te schilderen. Je kan natuurlijk de zelfde kleur als het bed kiezen, maar vaak is het mooier om daar vanaf te wijken. Ook kan je ervoor kiezen om behang aan te schaffen. Hier kan je ook mooie patronen mee plaatsen. Verder is een mooie spreuk of tekst ook leuk als muursticker.

De vloer

De vloer van de slaapkamer is ook belangrijk. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een houten of laminaten vloer. Dit is natuurlijk vooral voor de stijl, want het comfort is natuurlijk minder dan bij tapijt. Mensen vinden tapijt oudbollig, maar tegenwoordig worden er ook mooie stukken tapijt geproduceerd die echt iets kunnen toevoegen aan je slaapkamer. Verder is het natuurlijk ook fijner om wakker te worden en niet met je voeten op de koude vloer te hoeven staan. 

De kledingkast

De kledingkast is naast het bed ook een essentieel onderdeel in veel slaapkamers. Als je geen grote slaapkamer hebt kan je ook een bed met opbergruimte aanschaffen. Zo hoef je geen kledingkast aan te schaffen. Vaak brengt een kledingkast naast opbergruimte ook veel sfeer aan de slaapkamer. Er is een groot aanbod in kledingkasten. Zo kan je ze in verschillende stijlen, kleuren en groottes krijgen. Ook zijn er verschillende deuren te krijgen. Zo is het meest verkochte de draaideurkast, maar een openkast of een schuifdeurkast kan ook erg mooi zijn. Verder is het ook steeds populairder om een op maat gemaakte kast te kopen. Deze kasten zijn een soort verlengde van de muur, en zo is dit heel mooi afgewerkt in de slaapkamer. Wel is dit natuurlijk duurder.