Audipratik
Image default
Business / Food and Related Products

Geschiedenis van gehoorapparaten

Sinds het begin van de mensheid bestaan ook dove mensen. Gehooraandoeningen hadden vroeger veel ernstigere gevolgen voor een mens. Tegenwoordig is een gehoorprobleem niet zo een groot probleem meer als vroeger. Tegenwoordig zijn talloze soorten gehoorapparaten beschikbaar die slechthorenden en doven helpen mee te draaien in de maatschappij. Hieronder kunt u lezen over de geschiedenis van gehoorapparaten.

 

De eerste gehoorapparaten

De eerste gehoorapparaten werden in de 17e eeuw gemaakt. De eerste beschrijving van een gehoorapparaat komt voor in een boek van de Franse priester en wiskundige Jean Leurechon uit 1634. Hier wordt een apparaat beschreven dat trillingen opvangt, akoestisch versterkt en dan naar het oor van de slechthorende brengt. In de tweede helft van de 18e eeuw waren gehoorapparaten steeds normaler. Het eerste bedrijf dat echt begon met het maken van gehoorapparaten was het bedrijf van Frederick C. Rein. Het bedrijf maakte instrumenten dat geluid hielp versterken maar toch draagbaar waren.

 

De eerste elektrische gehoorapparaten

De eerste elektrische gehoorapparaten werden tegelijk met de telefoon en microfoon bedacht. De uitvinding van deze twee maakte het mogelijk om akoestische signalen te veranderen, dus te versterken, verzwakken, en veranderingen aan te brengen in de frequentie van de geluiden. Het allereerste elektrische gehoorapparaat was de ‘Akouphone’ door Miller Reese Hutchison in 1898. Aan het begin was dit, hoewel draagbaar, een groot apparaat. In de loop van de tijd werden de apparaten kleiner en konden ze in tassen gedragen worden.

 

Tegenwoordig worden gehoorapparaten over de hele wereld gedragen. Er is nog steeds vooruitgang in de techniek, zo worden Cochleair implantaten steeds populairder en geavanceerder. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe gehoorapparaat.

 

http://www.hethoorhuis.nl

Related Posts

Koffiemachine Veenendaal, niet weg te denken in het MKB of Horeca

Kernthermometer

Website laten maken in Den Bosch