Brix refractometer

, , Comments Off on Brix refractometer

Zoekt u een refractometer waarmee u snel en nauwkeurig de Brix waarden dan kiest u voor de Atago Pal-1 refractometer. De digitale refractometer is vele malen handiger en sneller dan de analoge refractometer. Met een analoge refractometer moet u de Brix-waarde bepalen door middel van te kijken door een oculair. De Brix waarde is daarmee niet heel nauwkeurig te bepalen. Met de digitale refractometer hoeft u maar 2 a 3 druppels van het product te gebruiken en binnen enkele seconden wordt de waarde tot op 1 cijfer achter de komma in het display weergegeven.

Vooral in de tuinbouw, fruithandel, fruitteelt en drankenindustrie is de digitale refractometer van Atago een uitermate geschikt meetinstrument. De pocket refractometer is makkelijk inzetbaar en te gebruiken in het werkveld.

Brix refractometer

Voordat u gebruik maakt van een Brix refractometer moet u weten welke u dient te gebruiken. Iedere refractometer heeft zijn eigen Brix-meetbereik. En elk product heeft zijn eigen ideale Brix-waarde. Wanneer u de juiste meetinstrument heeft gekozen is deze in te zetten voor tal van toepassingen, zoals voor het meten van fruit in de fruitteelt, de kwaliteit van het bier tijdens het brouwproces of om het TDS te meten in koffie.

Toepassing Brix refractometer

Fruitteelt

Vooral in de fruitteelt om de kwaliteit van het fruit te meten is de digitale refractometer zeer goed toe te passen. Voor het fruit geldt over het algemeen de regel; hoe hoger de Brix-waarde, hoe beter de kwaliteit van het fruit.

Bier

Om de kwaliteit van het bier te meten tijdens het brouwproces wordt de refractometer plato gebruikt.

Koffie

Vooral voor barista’s biedt de digitale refractometer uitkomst. Met de refractometer is de TDS (total dissolved solids) snel te meten. Er wordt gemeten hoeveel koffie bestanddelen zijn opgenomen door het water in de koffie. Voor een goede kop koffie staat een bepaalde Brix-waarde. En deze is uiterst nauwkeurig te meten met de refractometer.

Wijn

Ook voor het controlen van het brouwproces van wijn is de digitale refractometer goed inzetbaar. Met de refractometer is de suikergehalte van wijn te meten. 

Honing

Met de refractometer kun je tevens de watergehalte in honing meten. Volgens de Europese richtlijnen mag er zich niet meer dan 20% water in honing in het water bevinden.

De conclusie is dat de digitale refractometer van Atago eigenlijk onmisbaar is voor het bepalen van de suikerwaarde in het product. Het meetinstrument is geschikt voor zowel ambacht als productie. Er zijn verschillende refractometers te gebruiken voor verschillende toepassingen. Elk voor een ander meetbereik. Bepaal dus van te voren welke refractometer voor u van toepassing is.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Product-details/Producten/Food/Refractometers/Atago-PAL-1-Refractometer.aspx